24 Haziran 2015 Çarşamba

Sarayda İftar

                                                      https://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CBwQqQIwAA&url=http%3A%2F%2Fwww.hurriyet.com.tr%2Fgundem%2F29362440.asp&ei=hJiKVbifPIORsgH_rZSYBQ&usg=AFQjCNHsBNrPCJWwaKSLvtTsnjTTt4CeIA&sig2=wl9sKd1N14-mFHPld4-EeQ&bvm=bv.96339352,d.bGg



Bir taraftan göstermeye, bir taraftan da gizlemeye çalışmak… Buna ekabirlerin ziyafet paradoksu diyelim (ısrarlı değilim, ekabirlerin iftar paradoksu da olabilir).

Tok açın halinden anlamazmış derler, hayır efendim aç tokun halinden anlamaz.
 
Masanın dizaynı: insanların dizilişi dairenin etrafındaki çember gibi(mesela dikdörtgen bir masada oturan insanlar dikdörtgen olmazlar, burada itaat daireden elde ediliyor);  olur da ‘pi’ sayısıyla halkanın uzunluğu hesaplanmaya kalkışılırsa buna dikkat edilsin. Yalnız halkada bir sandalyelik boşluk bırakılmış, bu kasıtlı. Boşluğun tam karşısında Cumhurbaşkanı oturuyor. İster istemez  boşlukla Cumhurbaşkanı’nı birleştiren hayali bir hatta neden oluyor bu durum; bildiğimiz ‘çap’ yani. Bayağı çaplı bir masa. Çapın karşı yakayı işaret eden ucu simetrinin vektörünü de göstermiş; ama sadece bu da değil, arka planda görünen üç uzun kapının ortasındaki kapının orta çizgisi Cumhurbaşkanı’nın bulunduğu bu hattı onaylıyor; ve ayrıca yanlardaki bayraklar da aynı hizmeti veriyor, zatı muhteremi  tam ortaya almış: makamın referans noktası!..

Demişler ki açıklamalarında: “Kendi imkanlarını, kendi personelini ve kendi mutfağını kullanarak konuklara verdiği bir iftarın yalan ve tezvirat eşliğinde kara propaganda…” Hemen soralım ‘kendi imkânları’ derken neyi kastediyorsunuz? Bir müessese mi burası?..

Bir de ‘algı operasyonu’ ibaresini sokuşturmuşlar bir yere. Bu ‘algı opreasyonu’ geometrik olsa gerek. Masanın dizaynıyla olan tam da bu. Bütün bu bedenler (bedenlerin geometriye itaati) sanki fotoğraf için oradalar.

Yalnız masanın ortasındaki nesneye (çiçek galiba) takıldı aklım. Oraya nasıl konulmuş olabilir? Kendi imkânlarıyla mı? Vinçle falan…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder